Artisterna nominerade till P3 Guld 2021

Nu är nomineringarna klara till P3 Guld 2021. Totalt är 31 artister nominerade och den som har störst chans att kamma hem ett pris är Victor Leksell – som är trefaldigt nominerad. Dubbelt nominerade är Yasin, Icona Pop, Miriam Bryant, Jelassi, Myra Granberg, Bennett och Kasbo. Publiken är med och röstar fram vinnarna i samtliga av årets åtta priskategorier. Röstningen öppnar idag klockan 10.10 och det går att rösta fram till och med den 21 december. Vinnarna presenteras i direktsändning i P3, SVT1, SVT Play och Sveriges Radio Play från galan i Stockholm den 23 januari. Sveriges största musikgala arrangeras för 19:e året i rad och programledare är Oscar Zia och Emma Molin.


– Det känns verkligen skitkul att Komplicerad är nominerad till årets låt! Låten skrevs faktiskt först på engelska, men sen kände jag bara ”shit vad roligt det vore att översätta den till svenska också”. Att folk lyssnar på låten och få den här nomineringen är ett av de finaste kvittona man kan få, säger Miss Li som är nominerad till Årets låt. 

– Pandemin till trots har våra svenska artister tagit ett stort kreativt steg framåt och levererat högkvalitativ musik. En rekordstor jury har därför haft många fantastiska förslag på sitt bord. Om jag tillåts trendspana har många artister valt att dra ner på låttempot men fortsatt sjunga på svenska, säger jurymedlemmen Esau Alcona.

Här är årets P3 Guldnomineringar:


Årets artist

Jireel: Sex känslor

Miriam Bryant: samlad produktion

Victor Leksell: Fånga mig när jag faller

Yasin: samlad produktion

Zara Larsson: samlad produktion

 

Årets grupp

Bennett: Och du heter?

Estraden: Mellan hägg och syrén

Hov1: Montague

Icona Pop: samlad produktion

Tribe Friday: samlad produktion

 

Årets låt

Forever yours: Kygo, Avicii, Sandro Cavazza (text & musik: Kygo, Sandro Cavazza, Tim Bergling, Dominic Miller, Jan Kask, Marcus Thunberg Wessel, Sebastian Furrer, Sting) 

Kanske var vi rätt bra ändå: Newkid (text & musik: Alexander Ferrer, Petter Alfredsson, William Forsling)

Komplicerad: Miss Li (text & musik: Linda Karlsson, Marli Harwood, Sonny Gustafsson)

Loverman: Mwuana (text & musik: Robin Nyström, Jens Resch, Patrik Collén Thomason)

Svag: Victor Leksell (text & musik: Victor Leksell, Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer, Kevin Högdahl, Niklas Carson Mattsson)

 

Framtidens artist

Jelassi: samlad produktion

Kasbo: The making of a paracosm

Maia Wright: Firsts

Myra Granberg: Bara hälften kvar

Nea: Some say EP

 

Årets hiphop/r’n’b

Bennett: Och du heter?

Guleed: Lucky 20

Jelassi: Port 43

Nápoles: Slowin it

Yasin: samlad produktion

 

Årets dans

DJ City: samlad produktion

Icona Pop: samlad produktion

Kasbo: The making of a paracosm 

Peder Mannerfelt: samlad produktion

Rebecca & Fiona: samlad produktion

 

Årets rock/metal

Amaranthe: Manifest

Henrik Palm: Poverty metal

Hällas: Conundrum

Lik: Misanthropic breed Sarcator: Sarcator 

Årets pop

Hanna Järver: Tusen täta lögner in                 

Junior Brielle: Dyrt & heligt

Miriam Bryant: samlad produktion 

Myra Granberg: Bara hälften kvar

Victor Leksell: Fånga mig när jag faller


År 2021 har P3 Guld valt att pausa utdelningen av Guldmicken, priset för årets live, på grund av att för få spelningar genomförts i landet under pandemin. 


RöstningPubliken är med och röstar fram vinnarna i samtliga av P3 Gulds åtta priskategorier. I de fyra första kategorierna röstar P3:s lyssnare ensamma fram vinnarna. De fyra sista kategorierna är genrekategorier där specialjurygrupper väljer vinnare tillsammans med P3-lyssnarna. Röstningen öppnar idag klockan 10.10 och är öppen fram till den 21 december kl. 23.59.

Röstningen sker via P3 Gulds hemsida. Mer information om röstningen, P3 Gulds jury, nomineringsförfarandet och statut finns på www.sverigesradio.se/p3guld

PressPå grund av rådande pandemi kan P3 Guld inte erbjuda mediabevakning på plats under galan i samma utsträckning som tidigare år. Antalet pressplatser på Hotell Elite Marina Tower lördag 23 januari är mycket begränsat. För att möta medieintresset kommer Sveriges Radio erbjuda ett stort utbud av pressbilder fria för publicering fortlöpande under kvällen till de medier som önskar distansrapportera. Önskar ni tillgång till pressmaterial eller telefonintervjuer vänligen kontakta pressansvarig Molly Brunner på molly@iles.se

.

P3 Guld 23 januari 2021För första gången någonsin arrangeras P3 Guld i huvudstaden Stockholm på Hotell Elite Marina Tower. Galan leds av artisten Oscar Zia och skådespelaren Emma Molin. Kvällen startar klockan 19.00 och är fullspäckad med prisutdelningar, hyllningar och liveframträdanden från olika spännande platser på hotellet.

P3 Guld 2021 direktsänds i P3, SVT1, SVT Play och Sveriges Radio Play. 


Mer information finns på instagramkontot p3sverigesradio och på hemsidan sverigesradio.se/p3guld

Pressbilder nominerade artister:Årets artist

Årets grupp

Årets låt

Framtidens artist

Årets hiphop/r’n’b

Årets dans

Årets rock/metal

Årets pop