Avantgardet släpper singel inför albumet Smile and Wave

Idag släpper Avantgardet singeln Smile and wave, smakprovet inför bandets femte fullängdare med samma namn. Albumet kommer om två veckor, 11 december, och singeln är ännu ett resultat av det flerfaldigt Grammisnominerade samarbetet mellan Jocke Åhlund och Avantgardet.

Lyssna på Smile and wave här– Smile and wave är en låt som slits mellan att kämpa och ge upp. Med tanke på hur hopplös, maktlös och liten det här året har fått en att känna sig har jag funnit att den bästa känslan att sträva efter och det enda förhållningssättet för att orka gå vidare har varit “smile and wave”, säger Rasmus Arvidsson, sångare, låtskrivare och textförfattare i Avantgardet.

I början av 2020, precis när Rasmus Arvidsson blivit tilldelad SKAP:s pris som årets textförfattare för albumet Mellan miljonprogram och Thailand (2019) ställdes Avantgardets planer på klubbturnéer och festivalsommar in. Istället gick de återigen in i studion för att spela in ny musik. Låtarna på nya albumet präglas av året som gått och speglar slitningar i det inre mellan apati och hoppfullhet. 

Förutom Rasmus Arvidssons och Jocke Åhlunds välkänt framgångsrika samarbete har även Jari Haapalainen varit central i produktionen av fullängdaren Smile and wave som släpps den 11 december.

Om du ger upp så kommer du vinna
Men om du kämpar så kommer du bli fri inuti

– Smile and wave

Titelspåret kompletteras med b-sidan Bankiren, en hyllning till ett av många spelställen som blivit speciella för det flitigt turnerande Avantgardet och deras hängivna fans. Förutom kärleksförklaringen i texten kommer även allt överskott från försäljningen av singeln att gå till just spelstället Bankiren i Västerås.

– Det är många band och artister som har det tufft nu men det har även publiken, spelställena och arrangörerna. Därför kommer vi skänka all vinst vi får in från försäljningen av den fysiska singeln till Bankiren i Västerås, ett av många spelställen som går på knäna nu. Livebiten när vi spelar tillsammans med varandra och publiken har alltid varit något jag sett som en naturlig del och förlängning av låtarna jag skriver och spelar in. Jag var länge osäker på om vi skulle släppa någon musik överhuvudtaget men det känns väldigt fint att kunna involvera publiken och spelställena i skapandet och releaserna på något sätt, säger Rasmus Arvidsson, sångare, låtskrivare och textförfattare i Avantgardet.

Produktionsuppgifter
Singel: A: Smile and wave B: Bankiren 
Releasedatum: 27 november 2020
Text och musik: Rasmus Arvidsson
Produktion: Jocke Åhlund och Rasmus Arvidsson
Bolag: Avantgardet
Text: http://www.avantgardet.se/texter-singel-smile-and-wave/

Följ Avantgardet
Spotify


Instagram

Facebook

Avantgardet.se

Luger.se


Foto
Anton Lernstål

Press
Helena Iles/ILES PR
helena@iles.se
, 0739 80 52 51

Bokning
Ola Broquist/LUGER
ola@luger.se
, 08-578 679 07

Övriga frågor
info@avantgardet.se