Duvchi i unikt samarbete med Simon Stålenhag och Nadia Nair – nya singeln Geronimo släpps idag

Duvchi har äntligen återupptagit sitt artistskap efter att i fem år jobbat som låtskrivare och producent i Los Angeles musikaliska toppskikt där han gjort musik åt artister som Rihanna och Zara Larsson med flera. I december väntas Duvchis andra album – This Kind Of Ocean. Idag släpps albumets tredje singeln – Geronimo. Låten gästas av den Göteborgsfödda R&B/soul-artisten Nadia Nair som kallats "artist of the future to look out for" av bland annat CLASH och MTV. Geronimos video är regisserad av en av de hetaste svenskarna i Hollywood just nu – den framgångsrika sci-fi-konstnären och författaren Simon Stålenhag vars bok Ur varselklotet blivit tv-serien Tales From The Loop

 som visas på Amazon Prime.

Med Duvchis nya singel Geronimo tar den svenska artisten, producenten, låtskrivaren och tillika kompositören oss ett steg närmare decembers efterlängtade albumsläpp – This Kind Of Ocean som släpps 11 december.

På Geronimo sjunger Duvchi tillsammans med artisten Nadia Nair. Hon fick sitt genombrott 2016 med albumet Beautiful Poetry. Därefter har hennes musikkarriär gått spikrakt uppåt men med fokus på låtskrivande åt andra artister så som Steve Angello och Zikai med flera. I Geronimo har Nadias sång fått en androgyn och metallisk karaktär vilket är signifikant för hur Duvchi arbetar med röstproduktion. Deras röster smälter samman i en intensiv och djup symbios som stundtals gör det svårt att skilja dem åt. 

Geronimos​ vackra och mycket genomarbetade video är regisserad av​ d​en svenska sci-fi-konstnären och författaren ​Simon Stålenhag ​som med videon gör sin regidebut. Efter framgångarna med hans böcker Passagen, ​Flodskörden​ och ​Ur Varselklotet,​ vilken den senare blev en tv-serie i ​halvmiljardklassen på​ ​Amazon Prime – T​ales from the Loop,​ ​har Stålenhag gjort sig ett stort namn inom sci-fi-kretsar. ​Tales from the Loop​ rankades som en av “10 Best Dystopias” av The Guardian i gott sällskap av verk som ​Franz Kafka’s ​Processen ​och Andrew Niccol’s ​Gattaca​. ​Förutom att Simon Stålenhag regisserat videon till ​Geronimo​ har han också ritat det fantastiska albumomslaget till det kommande albumet ​This Kind of Ocean,​ samt omslagen till albumets singlar.

Inspelning av videon till ​Geronimo​ fångades i K​ Special: Mot andra världar ​som sändes nyligen på SVT. Platsen för inspelningen var stenbrottet i Ekerö i Stockholm, rik på symbolik som inspirerade till sagolika fantasier hos regissören och konstnären Simon Stålenhag. I videon ser vi en udda figur vid namn Hector i lång rock och portfölj. Han är en sällsam yngling med ett fågellikt metallhuvud som vandrar längs stenbrottets stränder. Där hittar han ett piano som han sätter sig vid. Ur portföljen drar han upp egendomliga, mekaniska notblad och med sina robotiska fingrar slår han an tangenterna. Tonerna sprider sig ner i stenbrottets djupa vatten och väcker de allra underligaste av urtidsdjur till liv. 

– Jag och Duvchi är väldigt lika varandra i hur vi närmar oss kreativitet. Och att vi känner varandra personligen har hjälpt oss i det här samarbetet. Ett samarbete som inspirerat mig som konstnär eftersom Duvchis kreativa metoder lätt går att översätta till något jag kan använda i min visuella konst, berättar Simon Stålenhag. 

Under hösten har Duvchi släppt singlarna Altitude och Impatient. Videon till Geronimo släpps inom kort.

Duvchis musikkarriär tog fart 2011 i samband med att han släppte singeln Turtleduvs vilken Sveriges Radio P3 utsåg till årets bästa. 

Åren som följde var Duvchi en självklar del av Sveriges toppskikt inom pop. Bredvid den egna artistkarriären skapade Duvchi låtar som spelades in av bland andra Rebecca & Fiona, Seinabo Sey och Loreen. Han har också medverkat på låtar av Petter, Adam Tensta, Lorentz, Sakarias, LoFi Fnk och Carli. Han har också medverkat på låtar med flera av de mest framgångsrika svenska artisterna inom hiphop och pop.

Omslag: Simon Stålenhag
Pressbild: Dan Kendall

Presskontakt:
Molly Brunner/ILES PR
molly@iles.se

, 0702 70 70 64