Duvchis nya album är en djupdykning ner i hans inre känslohav – This Kind of Ocean släpps idag

Idag släpps "ett auditivt mästerverk" och "en av de mest innovativa och kraftfulla produktioner i år". Så beskriver Nöjesguiden Duvchis nya album This Kind of Ocean och ger det högsta betyg. This Kind of Ocean är den hyllade svenska artisten, producenten, låtskrivaren och kompositören Duvchis andra album och kanske viktigaste verk då det räddat honom från utbrändhet och konstnärlig tomhet och väckt artisten inom honom till liv igen. Även TT gav albumet högsta betyg och menar att This Kind of Ocean är "både egensinnig och makalös och precis vad det här jäkla skitåret behövde."

Sedan slutet av 2015 har Duvchi, eller Jens Duvsjö som han egentligen heter, levt och arbetat i Los Angeles musikaliska toppskikt. Under hård press och stundtals extrem hemlängtan har han levererat låtar till superstjärnor som Rihanna och Zara Larsson med flera. Men efter att ha påvisat extrema stressymptom med sjukhusvistelser som följd höll känslan av meningsfullhet i musikskapandet på att försvinna för Duvchi. 

This Kind of Ocean blev den vändning som Duvchi behövde för att hitta tillbaka till ett kompromisslöst och ärligt artisteri. Albumets nio låtar är en djupdykning ner i hans inre, en berättelse om åren som gått i musikalisk form och en demonstration av Duvchis bredd som musikskapare.

– This Kind of Ocean är det hav jag bär inom mig men också Atlanten som bokstavligen skilt mina två liv åt de senaste fem åren. Som vågor i ett hav existerar albumets olika låtar i symbios och i kontrast till varandra, de lever enskilda men är samtidigt beroende av varandra, berättar Duvchi.

Albumet innehåller en rad spännande samarbeten. På senaste singeln She Roam gästar ingen mindre än låtskrivarstjärnan Kimberly "Kaydence" Krysiuk som är nominerad till fyra US Grammys för sitt arbete med Beyoncéssuperhit Black Parade. Låten Impatient som är A-listad på P3, är mixad av tvåfaldigt Grammynominerade Chris Galland (Rihanna, Ed Sheeran, Mariah Carey, Kanye West, etc).

På låten Cedars-Sinai hör vi svenska artisten Nirob Islam, mer känd som SHY Nodi vars superhit The Ocean toppade listorna i Sverige 2016. Och på Geronimo sjunger R&B/soul-artisten Nadia Nair som kallats "artist of the future to look out for" av bland annat CLASH och MTV. Videon till Geronimo är regisserad av en av de hetaste svenskarna i Hollywood just nu – den framgångsrika sci-fi-konstnären och författaren Simon Stålenhag vars bok Ur varselklotet blivit tv-serien Tales From The Loop

 som visas på Amazon Prime.

"Här finns en frihetskänsla i hela produktionen från start till mål, som om låtarna har frigjort sig från strikta låtskrivarramar - hur framgångsrika de än må vara - för att leva sina egna liv."
Betyg 5 av 5 /TT

"Duvchi fortsätter att utforska och testa nya saker med sin egensinniga röstproduktion. I varje låt pulserar en förädlad kreativitet som både känns genuin och autentiskt."
Betyg 6 av 6 /Nöjesguiden

"Det finns något unikt här som inte riktigt går att sätta fingret på. Soundet på hans släpp har alltid varit unikt där något stort och globalt gifter sig med något blygsamt och skandinaviskt."
Betyg 5 av 6 /Gaffa

"Jens Duvsjö har återigen lyckats göra en samling sagolika poplåtar som låter helt egna."
/Göteborgs Posten

"Produktionen är superproffsig utan att tappa i nerv. Det finns hjärta i varenda innovationsrik detalj och tematiken kring saknad strilar bitterljuvt genom texterna."
Betyg 4 av 5 /Värmlands Folkblad

 
Duvchis musikkarriär tog fart 2011 i samband med att han släppte singeln Turtleduvs vilken Sveriges Radio P3 utsåg till årets bästa. 

Åren som följde var Duvchi en självklar del av Sveriges toppskikt inom pop. Bredvid den egna artistkarriären skapade Duvchi låtar som spelades in av bland andra Rebecca & Fiona, Seinabo Sey och Loreen. Han har också medverkat på låtar av Petter, Adam Tensta, Lorentz, Sakarias, LoFi Fnk och Carli. Han har också medverkat på låtar med flera av de mest framgångsrika svenska artisterna inom hiphop och pop.

2016 nominerades Duvchi till Årets pop, Årets producent och Årets kompositör på Grammisgalan, samma år fick han även en nominering till Årets pop på P3 Guld.