Duvchis nya singel Impatient var tänkt till Rihanna men blev istället starten på kommande albumet This Kind of Ocean – Impatient släpps idag

Efter fem års väntan är en av Sveriges främsta musikskapare Duvchi äntligen tillbaka. Under hösten och vintern bjuder den hyllade artisten, producenten, låtskrivaren och kompositören på flertalet välproducerade och känslosamma pop-singlar som landar i det efterlängtade albumet This Kind of Ocean 11 december. Idag släpps singeln Impatient. En låt som från början var tänkt till superstjärnan Rihanna men som istället blev starten på Duvchis väg tillbaka till att skriva åt sig själv.

Sedan slutet av 2015 har Duvchi, eller Jens Duvsjö som han egentligen heter, levt och arbetat i Los Angeles musikaliska toppskikt. Under hård press och stundtals extrem hemlängtan har han levererat låtar till superstjärnor som Rihanna, Zara Larsson, Mustard med flera. Men efter att ha påvisat extrema stressymptom med sjukhusvistelser som följd höll känslan av meningsfullhet i musikskapandet på att försvinna för Duvchi.

Vändningen kom under arbetet med singeln Impatient som är mixad av tvåfaldigt Grammynominerade Chris Galland (Rihanna, Ed Sheeran, Mariah Carey, Kanye West, etc.) Impatient var från början tänkt till Rihanna, men under skrivprocessen märkte Duvchi hur låten gav utlopp för ett friare och mer kompromisslöst skapande som han längtat tillbaka till. Låten blev på så sätt början på en helt ny resa tillbaka till Duvchis eget artisteri och mot det nya och efterlängtade albumet This Kind of Ocean.

– Jag kände när jag sjöng in Impatient hur jag återtog makten över mitt eget uttryck. Det var en obeskrivbar frihetskänsla, berättar Duvchi.

Impatient är en oemotståndlig popstund där lågmält piano och dunkande basgångar blandas med Duvchis unika och ibland väldigt ljusa stämma. Den förkroppsligar det känslosamma och ofrånkomligt gripande sound som blivit signifikant för honom samtidigt som den visar en ny Duvchi fylld av klokhet, känsla, professionalism och sentimentalitet.

Impatient föregås av sommarens release – låten Altitude som speglar Duvchis stundtals svåra hemlängtan.

Mer om Duvchi:

Duvchis musikkarriär tog fart 2011 i samband med att han släppte singeln Turtleduvs vilken Sveriges Radio P3 utsåg till årets bästa. 

Åren som följde var Duvchi en självklar del av Sveriges toppskikt inom pop. Bredvid den egna artistkarriären skapade Jens Duvsjö låtar som spelades in av bland andra Rebecca & Fiona, Seinabo Sey och Loreen. Han har också medverkat på låtar av Petter, Adam Tensta, Lorentz, Sakarias, LoFi Fnk och Carli.  

När debutalbumet With the World kom 2015 omfamnades det varmt av Sveriges kritikerkår och resulterade i tre Grammisnomineringar i kategorierna årets kompositör,
årets producent och årets pop samt en P3 Guld-nominering i kategorin årets pop.

Omslag: Simon Stålenhag
Pressbild: Dan Kendall

Artist: Duvchi
Titel: Impatient
Releasedatum: 9 oktober 2020
Text och musik: Jens Duvsjö / Kyle Shearer / Nate Campany
Mix: Chris Galland
Producent: Duvchi, Kyle Shearer, Axel Bauer
Label: [PIAS]

Presskontakt:
Molly Brunner/ILES PR
molly@iles.se, 0702 70 70 64