flyckt släpper intensiva titelspåret “Instant Gratification” från kommande debut-ep:n

Idag släpper artisten, låtskrivaren och producenten flyckt singeln “Instant Gratification” från kommande ep:n som släpps den 28 augusti genom Humming Records. Titelspåret bjuder på balanserad pop med intensiva elektroniska inslag. I musikvideon till låten som också släpps idag ser vi flyckt helt utan filter. Första singeln "Spotlight" som kom i juni har lovordats internationellt och flyckt har blivit jämförd med namn som Lorde, Nicolas Jaar och Billie Eilish. Amerikanska musikbloggen Earmilk beskrev låten som “A minimalist electropop track propelled by a pulsating bassline and throbbing kicks...an enticing taste of a promising new artist” och Wonderland Magazine som premiärade videon till singeln skrev “With enchanting echos and rolling synths, flyckt merges modern-pop with electronic percussion for a captivating tune”.

På den nya singeln “Instant Gratification” hanterar flyckt de känslor av instabilitet och osäkerhet som uppstod till följd av uppbrottet med det tidigare bandet Urban Cone. Bandet rönte stora framgångar både på hemmaplan och internationellt men med den nya musiken har flyckt valt en helt ny väg. 

– Efter att ha brutit upp med Urban Cone så var allting kaos och jag kände mig generellt instabil, så jag började fundera på lycka. Jag tror det är omöjligt att vara lycklig utan kärlek. Men jag tror också på att självuppfyllelse är en stor del av lyckan. ”Instant Gratification” handlar om saker jag gjort fel och mig själv men också om människors behov av att hela tiden vilja ha mer, och kampen för att hitta balans. Jag tror balans är nyckeln till lycka. ”Instant Gratification” är en låt om att vara tålmodig och att investera tid och kärlek i vad du vill göra med ditt liv, säger flyckt.

Med inspiration från olika genres och sounds och med en sammansmältning av balanserad pop och intensiv, technoinspirerad elektronisk instrumentation, blir ”Instant Gratification” ytterligare en inblick i flyckts till synes oändliga kreativitet och förmåga att balansera flera olika stilar samtidigt.

Till singeln släpps också en musikvideo som filmats och regisserats av Ida Flyckt. flyckt om videon:

– Att spela in den här videon var KBT-terapi för mig. Som barn vågade jag aldrig visa min kropp i omklädningsrummet efter gympan eftersom jag hade så mycket eksem. Jag har alltid kämpat med skam över min kropp och att aldrig känt mig tillräcklig. Inför videoinspelningen messade jag Sofie, som är kreativt ansvarig för videon, flera gånger och frågade om jag verkligen ska vara helt naken? Jag så stolt över videon. Och mig själv, för att jag vågade.

Sofie K Skoog, Creative Director om videon:

– Vi ville visuellt återskapa den sårbarhet och desperation som finns i musiken. Inga filter. Synliggöra både osäkerheten och begäret av omedelbar tillfredställelse. Rasmus är så modig som vågade förkroppsliga den känslan visuellt. Han är naken på mer än ett sätt i videon. 

“Instant Gratification” är andra singeln från flyckts kommande EP “Instant Gratification pt.1” som släpps den 28 augusti.

Artist: flyckt
Titel: Instant Gratification
Releasedag: 15 juli 2020
Text & musik: Rasmus Flyckt
Produktion: Rasmus Flyckt
LabelHumming RecordsFölj flyckt:
Instagram: @flycktmusic

Facebook: /flycktmusic


Kontakt
Press
Aida Amoli/ILES PR
aida
@iles.se

079 076 1312 

Mgmt
Hampus Kivimäe/WIFE
hampus@wifesthlm.com


Agent
Luger/Love Lagerberg 
love@luger.se