Idag släpper Slide “Keep Shining” – tredje singeln från duons kommande ep

Slide släpper idag tredje singeln “Keep Shining” från kommande ep:n “Things I Tell Myself” som släpps i maj, med en video inspelad i Los Angeles strax innan staden stängdes ner. Förra singeln “Waiting” som kom i maj fick ett fint internationellt mottagande. Gigwise konstaterade att bandet gjort “a catchy alt-pop production triumph”, XS noise beskrev låten som en “bold and vibrant new cut”, och Ones To Watch som premiärade ”Waiting” videon skriver om låtens tema "Hopefully this song is prescient that we can start loving and listening to each other, we could use it."
 
Se videon till “Keep Shining” här


Lyssna på “Keep Shining” här

 
”Keep Shining” är tredje singeln från kommande ep:n ”Things I Tell Myself” som släpps i slutet av juli. 
 
– När vi skrev “Keep Shining” kände vi att unga människor i dag, även vi, spenderar mycket tid med att oroa sig över framtiden och att tjäna pengar och sånt, berättar Albin Skeppholm, textförfattare och sångare i Slide. 
 
– Men vi har egentligen inga svar, så låten handlar om att vi sjunger till oss själva att “fortsätt jobba på”, så kommer allt bli mer begripligt till slut, fortsätter Simon Werner, den andra halvan av duon.
 
Bandet presenterar ett nytt sound på kommande ep:n “Things I Tell Myself”, som bäst kan beskrivas som urban pop med rötter i alternativrock och grunge. Slides texter är ungdomens betraktelser över en osäker värld som är svår att greppa men deras att vinna. Albin sjunger om framtidsoro, kärlekslängtan, hat och den där känslan av att man har hela världen på sina axlar. Samtidigt är musiken full av attityd och självklarhet. Det är här och nu 2020, utan att för den sakens skull förneka var inspirationen kommer från. 
 
Slide är Albin Skeppholm och Simon Werner, 22 och 21 år gamla. De både skriver och producerar all sin musik självaDuon träffades på gymnasiet i Stockholm och har gjort musik tillsammans i fem år. Förra året släppte de sin debut-ep “Into Happiness” som lockade till sig fans från USA och stora delar av Europa. Bandet fick tidigt en addering på Spotifys amerikanska New Music Friday-lista vilket resulterade i stor nyfikenhet och en trogen fanskara i USA. Singlarna från debuten spelades även på radiostationer i USA och över hela Europa.

Pressröster om Slide

“Allt producerat till en läcker rytmisk indie-elektrosingel med skön melodi och en sjukt snygg brygga.”
Popmuzik
 
The new song follows Slide's recent standouts "Hello Spirit"and "Waiting," and it continues their momentum as they test the boundaries of musical genres, taking inspiration from earlier Kid Cudi as well as recent offerings from the likes of BROCKHAMPTON and Dominic Fike.
Variance Magazine

“Swedish duo Slide have shared their wonderful new single 'Hello Spirit'.”
Clash Magazine
 
“Undoubtedly, ‘Hello Spirit’ is a major turning point for Slide.”
The Most Radicalist
 
“Their new single 'Waiting' is a catchy alt-pop production triumph.”
Gigwise
 
“Waiting shines with crisp production and emotionally raw lyricism.”
Gig goer
 
“They’ve started a bold new era in this genre.”
A1234
 
“Hopefully this song is prescient that we can start loving and listening to each other, we could use it.”
Ones to watch 

Följ Slide i sociala medier
https://slide.lnk.to/Follow


 
Produktionsuppgifter
Artist: Slide
Titel: “Keep Shining"
Releasedatum: 1 juli 2020
Text och musik: Albin Skeppholm, Simon Werner
Produktion: Slide
Label: If Music Could Talk
 
Video “Keep Shining”
Fotograf: Alexander Hoggard
Creative Direction: Sofie Kivimäe Skoog & Albin Skeppholm  
Redigering och postproduktion: Albin Skeppholm
 
Kontakt
Press: ILES PR, Daniel Pérez Wenger, daniel@iles.se
, 073-996 11 46
Skivbolag: If Music Could Talk, Hampus Kivimäe, hampus@wifesthlm.com