Idag släpper Slide sin nya ep – “Things I Tell Myself”

Den svenska duon Slide släpper idag sin andra ep “Things I Tell Myself” med spåret “Maybe I Just Hate You” som fokuslåt. Ep:n är en skapelse full av attityd och självklarhet med musik som gjord för att fånga sommarens sista dagar. Singlarna som har kommit under våren och sommaren har fått ett fint internationellt mottagande. A1234 tyckte att “They’ve started a bold new era in this genre” med första singeln “Hello Spirit”. Gigwise konstaterade att bandet med andra singeln “Waiting” gjort “a catchy alt-pop production triumph” och Teez FM beskrev senaste singeln “Keep Shining” med orden “The song is another banger, full of intelligent prod tricks, trendy pop sounds and massive dose of hip vibes”. 

Lyssna på “Things I Tell Myself”-ep: https://Slide.lnk.to/TITMIn

– Efter lite mer än ett års tid är det svårt att fatta att den här ep:n faktiskt ska släppas. Detta är första gången som vi faktiskt känner att slutprodukten blev något i linje med vad vi visualiserade. Ofta sker alltför många kompromisser och tillkortakommanden under skapandeprocessen men det känns som att vi, den här gången, lyckades undvika en stor del av allt det. Låtarna, omslaget, videorna... allt berättar en gemensam historia om mitt liv, mina känslor och hur det är att vara ung idag, berättar Albin Skeppholm, textförfattare och sångare i Slide.

Med den nya ep:n presenterar Slide ett nytt sound som bäst kan beskrivas som urban pop med rötter i alternativrock och grunge. Texterna är ungdomens betraktelser över en osäker värld som är svår att greppa men deras att vinna. Albin sjunger om framtidsoro, kärlekslängtan, hat och den där känslan av att man har hela världen på sina axlar. Musiken är här och nu 2020, utan att för den sakens skull förneka var inspirationen kommer från. 

Slide är Albin Skeppholm och Simon Werner, 22 och 21 år gamla. De både skriver och producerar all sin musik själva. Duon träffades på gymnasiet i Stockholm och har gjort musik tillsammans i fem år. Förra året släppte de sin debut-ep “Into Happiness” som lockade till sig fans från USA och stora delar av Europa. Bandet fick tidigt en addering på Spotifys amerikanska New Music Friday-lista vilket resulterade i stor nyfikenhet och en trogen fanskara i USA. Singlarna från debuten spelades även på radiostationer i USA och över hela Europa.

Pressröster om Slide
“Allt producerat till en läcker rytmisk indie-elektrosingel med skön melodi och en sjukt snygg brygga.” (Hello Spirit)
Popmuzik

“Swedish duo Slide have shared their wonderful new single 'Hello Spirit'.”
Clash Magazine

“Undoubtedly, ‘Hello Spirit’ is a major turning point for Slide.”
The Most Radicalist

“They’ve started a bold new era in this genre.” (Hello Spirit)
A1234

“Their new single 'Waiting' is a catchy alt-pop production triumph.”
Gigwise

“Waiting shines with crisp production and emotionally raw lyricism.”
Gig goer

“Swedish duo Slide have crafted quite a name for themselves with their unique indie sound.” (Keep Shining)
Alfitude 

“‘Keep Shining’ It’s an incredible song.”
Keep Walking Music 


Följ Slide i sociala medier
https://slide.lnk.to/Follow

Produktionsuppgifter
Artist: Slide
Titel: “Things I Tell Myself"
Releasedatum: 31 juli 2020
Text och musik: Albin Skeppholm, Simon Werner
Produktion: Slide
Label: If Music Could Talk

Kontakt
Press: ILES PR, Daniel Pérez Wenger, daniel@iles.se

, 073-996 11 46
Skivbolag: If Music Could Talk, Hampus Kivimäe, hampus@wifesthlm.com