Idag släpper Slide “Waiting” – andra singeln från duons kommande ep

Slide släpper idag andra singeln “Waiting” från kommande ep:n “Things I Tell Myself” som släpps i juli. Videon är inspelad i Los Angeles strax innan staden stängdes ner och släpps nästa vecka. Förra singeln “Hello Spirit” som kom i maj fick ett fint internationellt mottagande. A12345 konstaterade att bandet har startat ett “bold new era in this genre”, Clash Magazine beskrev låten som “wonderful” och The Most Radicalist menade att den var “a major turning point for Slide”.

Lyssna på “Waiting” här


 
”Waiting” är andra singeln från kommande ep:n ”Things I Tell Myself” som släpps i slutet av juli. 

– Låten är en reflektion över saker jag hade i tankarna då, som kärlek, livet, döden, framgång och klimatkrisen, berättar Albin Skeppholm, textförfattare och sångare i Slide.

– Vi var verkligen oroade över framtiden och det enda som kan lugna oss är att faktiskt prata om de här sakerna, säger Simon Werner, den andra halvan av duon.

Bandet presenterar ett nytt sound på kommande ep:n “Things I Tell Myself”, som bäst kan beskrivas som urban pop med rötter i alternativrock och grunge. Slides texter är ungdomens betraktelser över en osäker värld som är svår att greppa men deras att vinna. Albin sjunger om framtidsoro, kärlekslängtan, hat och den där känslan av att man har hela världen på sina axlar. Samtidigt är musiken full av attityd och självklarhet. Det är här och nu 2020, utan att för den sakens skull förneka var inspirationen kommer från. 

Slide är Albin Skeppholm och Simon Werner, 22 och 21 år gamla. De både skriver och producerar all sin musik själva. Duon träffades på gymnasiet i Stockholm och har gjort musik tillsammans i fem år. Förra året släppte de sin debut-ep “Into Happiness” som lockade till sig fans från USA och stora delar av Europa. Bandet fick tidigt en addering på Spotifys amerikanska New Music Friday-lista vilket resulterade i stor nyfikenhet och en trogen fanskara i USA. Singlarna från debuten spelades även på radiostationer i USA och över hela Europa.


Pressröster om Slide

“Allt producerat till en läcker rytmisk indie-elektrosingel med skön melodi och en sjukt snygg brygga.”
Popmuzik

“Swedish duo Slide have shared their wonderful new single 'Hello Spirit'.”
Clash Magazine

“Undoubtedly, ‘Hello Spirit’ is a major turning point for Slide."
The Most Radicalist

“Swedish outfit blend pounding production with an indie-pop aesthetic on their latest release.”
Mystic Sons

“They’ve started a bold new era in this genre.”
A1234

Följ Slide i sociala medier
https://slide.lnk.to/FollowProduktionsuppgifter
Artist: Slide
Titel: “Waiting"
Releasedatum: 3 juni 2020
Text och musik: Albin Skeppholm, Simon Werner
Produktion: Slide
Label: If Music Could Talk

Kontakt
Press: ILES PR, Daniel Pérez Wenger, daniel@iles.se
, 073-996 11 46
Skivbolag: If Music Could Talk, Hampus Kivimäe, hampus@wifesthlm.com