Internationellt uppmärksammade svenska duon Slide släpper ny singel och video

Stockholmsduon Slide drog till sig uppmärksamhet internationellt när de släppte sin debut-ep “Into Happiness” förra året. Nu är de tillbaka med ny musik – under våren och sommaren släpps tre singlar och i slutet av juli kommer den nya ep:n “Things I Tell Myself”. Bandet fick tidigt en addering på Spotifys amerikanska New Music Friday-lista vilket resulterade i stor nyfikenhet och en trogen fanskara i USA. Singlarna från debuten spelades även på radiostationer i USA och över hela Europa. Idag släpps nya singeln “Hello Spirit” med en video inspelad i Los Angeles strax innan staden stängdes ner. Singeln hade världspremiär på clashmusic.com igår där den beskrevs som "wonderful” med en “crisp, emphatic chorus".

Se på “Hello Spirit” video här

Lyssna på “Hello Spirit” här

”Hello Spirit” är första smakprovet från kommande ep:n ”Things I Tell Myself” som släpps i slutet av juli.  

– Låten handlar om att bryta sig loss från dåliga vanor, att kunna komma till en plats fri från substanser och dåliga förhållanden, berättar Albin Skeppholm,textförfattare och sångare i Slide. 

  – Den är samtidigt en brygga över till ett nytt sound, säger Simon Werner, den andra halvan av duon. I “Hello Spirit” står vi med ena foten kvar i hur vi låtit tidigare, med rötter i grunge och alternativ rock, medan den andra är på väg mot något nytt, en poppigare värld. 

– Det är skönt att inte ta det fulla klivet direkt, det kan bli chockartat både för oss och våra fans, fortsätter Albin.

Det nya soundet presenteras fullt ut på kommande ep:n “Things I Tell Myself”, och kan bäst beskrivas som urban pop med rötter i alternativrock och grunge. Slides texter är ungdomens betraktelser över en osäker värld som är svår att greppa men deras att vinna. Albin sjunger om framtidsoro, kärlekslängtan, hat och den där känslan av att man har hela världen på sina axlar. Samtidigt är musiken full av attityd och självklarhet. Det är här och nu 2020, utan att för den sakens skull förneka var den kommer från. 

– Vi har alltid haft en punk-mentalitet, vi behövde bara lära oss hur vi kunde applicera det till vår ljudbild. Vi har blivit mer självsäkra nu och låter oss inspireras av det vi gillar, säger Albin.

Slide är Albin Skeppholm och Simon Werner, 22 och 21 år gamla. De både skriver och producerar all sin musik själva. Duon träffades på gymnasiet i Stockholm och har gjort musik tillsammans i fem år. Förra året släppte de sin debut-ep "Into Happiness" som lockade till sig fans från USA och stora delar av Europa.

 Pressröster om Slide

"Bold, rich, and highly entertaining" "Slide's Debut Single 'Laugh Some More' Is An Exuberant Charmer"

Clash

 "A satisfying hybrid of Grizzly Bear’s “Two Weeks” and the Pixies’ “Where Is My Mind?”, mixed with a dash of Cage The Elephant frontman Matt Shultz’ punky howl“ 

Indie Current

"There’s a post-grunge flair to this new song, leaving out the nineties nihilism and instead opting for more modern escapism." 

The Most Radicalist

Följ Slide i sociala medier: https://slide.lnk.to/Follow

Produktionsuppgifter

Artist:Slide

Titel:“Hello Spirit"

Releasedatum:8 maj 2020

Text och musik:Albin Skeppholm, Simon Werner

Produktion:Slide

Label:If Music Could Talk

Video “Hello Spirit”

Fotograf:Alexander Hoggard

Creative Direction:Sofie Kivimäe Skoog & Albin Skeppholm 

Redigering och postproduktion:Albin Skeppholm

Kontakt

Press:ILES PR, Daniel Pérez Wenger, daniel@iles.se

, 073-996 11 46

Skivbolag:If Music Could Talk, Hampus Kivimäe, hampus@wifesthlm.com