Nu öppnar Scalateatern trängselfri förhandshöst med Scalarevyn – smygpremiär i morgon!

Scalateaterns salong har varit stängd sedan mars på grund av pandemin, men nu öppnas dörrarna igen för en trängselfri förhandshöst med Henrik Dorsins (manus) och Michael Lindgrens (regi) Scalarevyn. Tack vare generösare resturangrestriktioner och stor spellust har Scalarevyn smygpremiär i morgon torsdag 22 oktober.

– Att få regissera den här underhållnings-tårtan har varit rent underbart, säger Michael Lindgren. Scalarevyn är en pang-föreställning med många sorters humor och uttryck, dans i världsklass, fantastisk musik och några av våra allra främsta komiska skådespelare i full fläng. En otroligt härlig helkväll tror jag. Tyvärr är det kanske i dyraste laget för många men jag har svårt att se att det finns något roligare man kan sprätta pengarna på just nu.

– Vi har ju haft ett par publika rep den här veckan och jag blev på riktigt tårögd när det första skrattet fyllde salongen, fortsätter Michael Lindgren. Som mycket annat i pandemi-tider är det nästan surrealistiskt att få uppleva en levande föreställning med publik igen. Vi är otroligt glada att vi kan ge teaterbesökarna denna varma bjussiga fantastiska revy och hoppas att iallafall ett par hundra själar per kväll ska kunna gå ut i Stockholms-kvällen lite lättare till mods och med ett leende på läpparna. 

– Alla som kommer och ser Scalarevyn i höst ska känna sig trygga hos oss, säger Conrad Nykvist, teaterchef på Scalateatern och fortsätter: Tack vare regeringens beslut den 1 oktober om att lyfta 50-personersgränsen för kultur i samband med servering så kan Scalateatern, som ju också är en restaurang, öppna för 228 personer och samtidigt följa avståndsreglerna om minst 1 meter mellan respektive sällskap. Mat och dryck serveras i salongen och gästerna släpps in och ut i omgångar för att undvika trängsel. 

Läs mer om Scalateaterns åtgärder för hindrad smittspridning på Scalarevyns pandemi-exklusiva förhandshöst.

Med Scalarevyn väcker Henrik Dorsin och Michael Lindgren tillsammans med Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Klas Hedlund och Louise Nordahl liv i Scalateaterns klassiska revytradition. På scen samsas revyartisterna om utrymmet och uppmärksamheten med en jazzorkester under ledning av Per Ekdahl, med bland andra jazzmusikern och grammisvinnaren Per “Texas” Johansson och violinisten och Jazzkatten-vinnaren Josefin Runsteen. Scalarevyn är en generös föreställning präglad av spelglädje och genuinitet, där världar krockar, generationer möts och sanslöst trams blandas med musik och samhällsengagemang.  

Scalarevyn har smygpremiär i morgon torsdag 22 oktober och spelas under förhandshösten vid ett begränsat antal tillfällen med reducerad publik. Officiell premiär är planerad till 5 januari 2021. 

Biljetter
scalateatern.se

Ensemble
Henrik Dorsin
Johan Ulveson
Vanna Rosenberg
Klas Hedlund
Louise Nordahl

Orkester
Per Ekdahl – kapellmästare och trummor
Per “Texas” Johansson – blås
Ulric Johansson – bas
Andreas Grube – gitarr
Vladan Wirant – piano
Josefin Runsteen – fiol
Annika Granlund – trumpet

Produktion
Manus: Henrik Dorsin
Regi: Michael Lindgren
Kompositör och arr: Per Ekdahl  
Artwork: Jan Lööf
Scenograf: Bengt Fröderberg
Kostymdesign: Susanna Rafstedt
Ljusdesign: Staffan Sahlström
Ljuddesign: Andreas Grill
Koreograf: Anna Ståhl

Pressplatser
Under förhandshösten kan Scalateatern inte erbjuda några pressplatser till Scalarevyn. Istället hänvisas recensenter till den officiella premiären 5 januari. För ackreditering vänligen kontakta pressansvarig i december. 

Pressansvarig
Helena Iles/ILES PRhelena@iles.se

, 0739 80 52 51