Pulserande “Spotlight” första singeln från flyckts kommande debut-ep “Instant Gratification pt.1”

Pulserande “Spotlight” första singeln från flyckts kommande debut-ep “Instant Gratification pt.1” 

Idag släpper den stockholmsbaserade artisten, låtskrivaren och producenten flyckt sin debutsingel “Spotlight”. Det är en trollbindande invit till hans sökande värld där han rör sig mellan genres och bjuder på elektronisk techno-inspirerad pop. "Spotlight" är det första spåret som lyfts från flyckts debut-ep “Instant Gratification pt. 1” som släpps den 28 augusti via Humming Records. Tillsammans med singeln släpps också en video kreerad av fotografen och regissören Bingo Rimér.

– Jag skrev Spotlight efter jag lämnade en destruktiv relation. Jag minns att jag frågade mig själv varför jag lät det gå så långt. Alla är i fokus i sina egna liv, och det kanske kan vara kontraproduktivt i vissa fall. Det blir svårare att ta viktiga beslut för att du upplever att ”alla” andra ska döma dig. Jag tror att låten var ett budskap till mig själv, att allting kommer att bli bra. Och att inte vara rädd för förändring, säger flyckt.

 Idag släpper den tidigare Urban Cone-medlemmen Rasmus Flyckt sin debutsingel “Spotlight” från kommande ep:n “Instant Gratification pt.1”. Bandet Urban Cone rönte stora framgångar både på hemmaplan och internationellt men musiken som släpps nu, under artistnamnet flyckt, är en helt ny väg.

– Det är annorlunda på alla sätt. Det är mycket läskigare eftersom det är mer transparant. Jag saknar att skriva och framföra låtar tillsammans med mina bästa vänner, men å andra sidan kan jag nu göra det precis som jag vill ha det. Musiken i sig är mer personlig. Det är äkta och naket. Mörkret i texterna är mitt. Det finns inget filter. Jag måste vara besatt av mina egna låtar – åtminstone ett tag, säger flyckt.

 flyckt växte upp i ett musikaliskt hem och har haft konstformen nära hela livet. Hans pappa är en av världens mest erkända mixare och flyckt har tidiga minnen av att han brukade somna på soffan utanför sin pappas studio, desperat efter att höra vad han arbetade med.

 – Jag minns att pappa så småningom spelade den första versionen av “Toxic” av Britney Spears för mig när jag var elva år och frågade vad jag tyckte. Jag minns att jag sa "Jag gillar det verkligen, men du borde höja gitarrerna i bryggan lite mer". Jag var så stolt när han senare berättade att jag hade haft rätt, berättar flyckt.

Det var det tidiga intresset för produktion som ledde honom mot att bli den onekligen begåvade artisten, låtskrivaren och producenten han är idag. Efter att i flera år ha gjort musik tillsammans med Urban Cone så har det fått ta tid att landa i processen som lett till den här debuten.

 Till singeln släpps också en musikvideo signerad fotografen och regissören Bingo Rimér.

– Det var i samband med att jag gjorde en fotografering med Rasmus som jag fick höra låten första gången. Jag frågade direkt om jag fick göra en musikvideo. Låten är så fantastisk och helt perfekt för att visualisera kreativt. Låten är filmatiskt fulländad och väldigt suggestivt sexig. 

Jag hade sett en tjej som heter Kniv Klara på Instagram som jag tyckte var perfekt för huvudrollen i videon. Hon har en helt vibrerande närvaro framför kameran och en helt enastående utstrålning. Hennes blick lyser verkligen igenom och hon fick själv skapa och bestämma sin rollfigur i videon. Det kändes viktigt att hon fick uttrycka sig sensuellt framför kameran på sina villkor, berättar Bingo Rimér.

Tidigare i år skrev och co- producerade flyckt Galantis låt ”Feel Something” där han även var feature.

 “Spotlight” är första singeln från flyckts kommande EP “Instant Gratification pt.1” som släpps den 28 augusti.

Artist: flyckt
Titel: Spotlight
Releasedag: 9 juni 2020
Text & musik: Rasmus Flyckt
Produktion: Rasmus Flyckt
LabelHumming RecordsFölj flyckt:
Instagram: @flycktmusic

Facebook: /flycktmusic


Kontakt
Press
Aida Amoli/ILES PR,
aida
@iles.se

079 076 1312 

Mgmt
Hampus Kivimäe/WIFE
hampus@wifesthlm.com