Tonårsdrömmar och julkänsla i ViViis nya singel Fool Alone – release idag

Efter höstens släpp av singlarna Summer of 99 och Rendezvous bjuder nu den svenska pop-trion ViVii på hjärtsnörpande tonårspop med precis lagom mycket julkänsla. Singeln Fool Alone släpps idag och rymmer en hel värld av längtan, hopp och förtvivlan – som en glittrig dagbok dränkt i tårar. Den sätter tonen för bandets efterlängtade andra album som släpps i vår.  

Lyssna på Fool Alone – Fool Alone är tonårskärleken som håller dig på sjukhus under lång, lång tid. Ett drömskt surrande du inte kan och inte heller vill bli av med, säger ViVii.

 När bandet skrev på Fool Alone i replokalen i Uppsala tänkte de att den skulle kännas som en sån där låt som man spelar i ring med gitarrer, tamburiner, bongotrummor och grundskolebarn. Svajande enkel, med ett rakt och tydligt budskap om de stora känslorna i den lilla människan. 

 Den svenska drömpop-trion ViVii släpper sitt andra album i maj 2021. I början på oktober i år släpptes singeln Rendezvous som togs emot med varm hand i synnerhet på internationella musikbloggar. Låten hade premiär i amerikanska musiktidningen Under The Radar och bloggen The Most Radlicalist lyssnade på Rendezvous och kallade därefter ViVii för "One of Sweden’s most exciting bands"Bloggen Mystic Sons skrev såhär i en recension av Rendezvousyou won’t notice the complexity because it is so well structured, so smooth, that it’s an absolute delight. Towards the end it all comes together euphorically like one of Bob Ross’ masterful 30-minute landscape paintings on BBC4.”

I augusti släppte ViVii singeln Summer of 99 som hade premiär på internationella musikmagasinet Wonderland och i svenska Popmani och spreds på flertalet indie-bloggar utomlands. 

ViVii består av sångarna, multi-instrumentalisterna och tillika gifta paret Caroline och Emil Jonsson, samt multi-instrumentalisten och bandets producent Anders Eckeborn. Tillsammans drömmer bandet om en bättre värld genom musik. Och sådan har de släppt sedan 2018 då debut-ep:n Savant kom. Ep:s singeln med samma namn har streamats över 4,5 miljoner gånger bara på Spotify och det självbetitlade debutalbumet ViVii som kom året efter har streamats 14 miljoner gånger. ViViis magiska drömpop har tagit med dem på turné runtom i världen, från produktions-basen i Uppsala till USA där Caroline och Emil bland annat varit med och körat i Justin Timberlakes Cry me a river.

Sagt om ViVii:

“ViVii är det där bandet som jag har saknat i en evighet”
– Skånska Dagbladet

 “Viviis debutalbum är ljuvligt vilsamt att landa i – som öronen får gå på spa”
– SvD

 “En perfekt Spotify-länk att skicka till någon man är kär i”
– Hymn

 “Bra låt! Satt och drack morgonkaffe och njöt, den ska jag lyssna på i sommar”
– Anders Bagge
 
“Tänk dig en mix av drömska popmelodier, elektroniska ljudslöjor, gnistrande gitarrer och en vacker vemodskänsla så är du på rätt spår”
– Damernas Värld

 “En stilstudie i alternativ pop” 
– Gaffa

  "Det är nästan hypnotiserande. Man dras in i deras värld”
– Tinsel Music

ViVii på Spotify


ViVii på Instagram

 
Pressbild:
Alexander Antser
 
Artist: ViVii
Titel: Fool Alone
Releasedatum: 2 december 2020
Text och musik: ViVii (Anders Eckeborn, Caroline Jonsson, Emil Jonsson)
Producent: Anders Eckeborn
Label: Dumont Dumont 
Förlag: Warner/Chappell
 
Presskontakt:
Molly Brunner/ILES PR
molly@iles.se
, 0702 70 70 64
 
Bokningsagent:
Luger, Love Lagerberg / love@luger.se