ViVii om vackra lögner och självbedrägeri i nya singeln One Day – släpps idag

I England kallade nyligen musikbloggen The Most Radicalist ViVii för "One of Sweden’s most exciting bands", Amerikanska Earmilk utsåg Fool Alone till en av 2020 års bästa poplåtar och Tyska Radio Eins har haft Rendezvous på A-rotation sen i november. På Irland spelas Summer of 99 flitigt på radio och Whistle har en bärande roll i den populära tv-serien Hausen som sänds i hela Europa. Den svenska pop-trion ViVii med rötter i Göteborg och Uppsala har med sina romantiska texter och tågande drömpop nått indie-fans långt utanför hemstädernas gränser och idag släpper de en helt ny singel – One Day.

Under hösten 2020 har den svenska pop-trion ViVii släppt tre singlar – Summer of 99Rendezvous och Fool Alone. Nya singeln One Day som släpps idag, är bandets fjärde singel från kommande album som väntas i maj. Låten har plockats upp av internationell radio och spelas på radio-showen Passport Approved som drivs av A&R Worldwide och som sänder globalt på en mängd radiostationer.

Irlands största public service-radiokanal RTÉ 2XM har sedan släppet i augusti, flitigt spelat låten Summer Of 99 och i kontinentala Europa har deras tidigare singel Whistle nått lyssnarna via Sky Channel-serien Hausen där Whistle spelas i eftertexterna. Serien planeras att även sändas i Storbritannien, Irland och Italien i år.

 Nya singeln One Day kom till när ViVii var på sin första USA-turné 2019 och beskriver det intensiva ögonblicket just innan allting rasar och tar slut. Då sanningen är självklar men lögnen fortfarande vacker och självbedrägeriet gångbart. Med bitterljuva stavelser och melodiska villfarelser tar ViVii med oss till slutets startgrop just innan avstamp då allt fortfarande är möjligt. 

– För två år sen på en takterrass i Brooklyn hade vi en avskedsfest för några vänner som hade följt med oss på vår USA turné. Det slutade med att vi tre i bandet var kvar sist, vilket oftast är fallet. Det började regna och vi började sjunga på en melodi som har följt med oss sen dess. One Day är resultatet av denna melodi och vi brukar alltid sjunga den tillsammans precis innan vi gå upp på scen, berättar ViVii.

ViVii består av sångarna, multi-instrumentalisterna och tillika gifta paret Caroline och Emil Jonsson från Göteborg, samt multi-instrumentalisten och bandets producent Anders Eckeborn från Uppsala. Tillsammans drömmer bandet om en bättre värld genom musik. Och sådan har de släppt sedan 2018 då debut-ep:n Savant kom. Epn:s singeln med samma namn har streamats över 4,5 miljoner gånger bara på Spotify och det självbetitlade debutalbumet ViVii som kom året efter har streamats över 14 miljoner gånger. ViViis magiska drömpop har tagit med dem på turné runtom i världen, från produktions-basen i Uppsala till USA där Caroline och Emil bland annat varit med och körat i Justin Timberlakes Cry me a river.

Sagts om ViVii:

“this charming track’s dreamy melodies and delicate vocals lift listeners to a place of pure majestic poignancy” 
– Earmilk om Fool Alone

“wistful vocals and layers of spellbinding melodies”
– Wonderland om Summer of 99

“You won’t notice the complexity because it is so well structured, so smooth, that it’s an absolute delight.”
– Mystic Sons om Fool Alone

“'Rendezvous' is a propulsive offering, with their dreamy harmonies interjecting with a rock vitality” 
– CLASH om Rendezvous

”Nostalgic and quite compelling and truly unforgettable” 
– Music for the Soul 

“Dream-pop made to perfection”
– Sodwee

“yet another gorgeous piece of music” 
– Caesar live n loud om Summer of 99

‘Fool Alone’ sees the trio unveil one of their most captivating and spellbinding offerings to date.”
– VENTS Magazine

“Helt oemotståndliga” 
– Tinsel Music Magazine
 

ViVii på Spotify


ViVii på Instagram

ViVii på Facebook

ViVii på Twitter

ViVii på Soundcloud
 

Pressbild:
Alexander Antser

Artist: ViVii
Titel: One Day
Releasedatum: 27 januari 2021
Text och musik: ViVii (Anders Eckeborn, Caroline Jonsson, Emil Jonsson)
Producent: Anders Eckeborn
Label: Dumont Dumont 
Förlag: Warner/Chappell

Presskontakt:
Molly Brunner/ILES PR
molly@iles.se

, 0702 70 70 64

Bokningsagent:
Luger, Love Lagerberg / love@luger.se