ViViis nya singel Rendezvous är som en vibrerande dröm – release idag

Idag släpps ViViis nya singel Rendezvous och den är precis vad den heter – ett kärleksmöte. Det viskas flörtande kärleksord, det sprakar och rusar och pumpar i toner likt blodet hos en förälskad, det vilas under ömma sekunder för att sen tåga i ökad dynamik mot okända mål. Rendezvous är förtrolig drömpop med en elektroniskt underton som lika gärna kan påminna om Alice Bomans Don't forget about me som Kraftwerks Autobahn. Den 7 november spelar ViVii live på Slaktkyrkan i Stockholm.

– Låten tar oss tillbaka till mixtape-dagarna! Känslan man får av att trycka på play på bandspelaren (ja, vi e så gamla) och sen kliva in i låtens universum med allt vad det innebär. För oss tar den här oss till en vår favoritplats, berättar ViVii 

Det tågande drömska soundet har kommit att bli en specialitet för trion ViVii som består av det gifta paret Caroline och Emil Jonsson från Göteborg och Anders Eckeborn från Uppsala. Singeln Rendezvous är den andra i raden av fem innan bandets andra album släpps i maj 2021. Första singeln Summer of 99som kom i augusti hade premiär på internationella musikmagasinet Wonderland och spreds på flertalet indie-bloggar utomlands. Svenska Tinsel skrev det som många beskrivit att de upplever när de lyssnar på ViViis musik; “det är nästan hypnotiserande. Man dras in i deras värld”.

Caroline och Emil Jonsson är båda uppvuxna i Göteborgstrakten. De träffades redan som barn och efter år av vänskap förälskade de sig i varandra. Paret gifte sig tidigt och stack till New York på smekmånad, fast beslutna att uppleva så mycket musik som möjligt. I USA träffade de gospelstjärnan Tye Tribbettoch vilket ledde till att de turnera med hans kör, som bland annat kan höras i Justin Timberlakes Cry me a river.  

ViViis tredje medlem Anders Eckeborn är också bandets egen producent. Han växte upp med klassisk musik och började med fiol som fyraåring, spelade därefter cello med högsta betyg innan gitarren blev hans trognaste vän. Med sitt absoluta gehör (enligt mormor), bemästrar han de flesta instrument som kommer i hans väg. Detta blommar ut i total eufori när Anders låtideér formas och produceras till ViViis magiska sound i hans studio i Uppsalas industrilokaler. Det är euforin som tillsammans med Emil och Carolines energi och historia skapar den innerlighet som kännetecknar ViViis musik. 

2019 års debutalbum ViVii behagade indiepop-fans runt om i världen. ViVii förvaltar det drömpop-sound som blev så populärt under 10-talet och påminner oss om hur riktiga instrument och långa reptimmar låter. Albumsläppet följdes av turné i både USA och Europa och idag är de streamade över 13 miljoner gånger bara på Spotify.