ViViis nya singel ”Summer of 99” ute nu

ViVii bildades 2014 och består av äkta makarna Caroline och Emil Jonsson samt den något gåtfulle Anders Eckeborn. Tillsammans skapar de en vibrerande treenighet som 2019 resulterade i hurrarop från både kritiker och fans när debutalbumet ”ViVii” släpptes. Till våren 2021 väntas ett andra album med regelbundna singelsläpp under 2020. Den första singeln ”Summer of 99” är en trip down memory lane för Emil och Caroline då den berättar historien om vägen in i vuxenlivet, nykära och naiva. Den 1 september 2020 kan vi se bandet framföra låten live i Sofar Sounds Live Sessions 21.00. Och den 4 september släpps låtens video.

– Saker görs ofta i syfte att vara lättillgängliga och skaparprocessen ska gå smidigt och snabbt. Men med "Summer of 99” fick det ta tid. Här fanns inga kompromisser, inga genvägar. Bara gamla, riktiga instrument och en hel massa sentimentalitet, säger Anders Eckeborn.

"Summer of 99” liknar till en början en Sufjan Stevens-ballad med förföriskt gitarrplock och viskande skönsång. Men precis när vi tror oss veta vad vi fått så byter låten riktning och släpper oss fria i en dansant psykedelisk värld fylld med vajande elgitarrer och synt-ekon. Låten är ett kärleksbrev till det förgångna och ett avstamp mot framtiden. Det är en låt om romantik, skev självbild, uppväxt och resan mot att inte alltid ta hänsyn, men också om ren och skär glädje över att få existera.

Caroline och Emil Jonsson är båda uppvuxna i Göteborgstrakten. De träffades redan som barn och efter år av vänskap förälskade de sig i varandra. Paret gifte sig tidigt och stack till New York på smekmånad, fast beslutna att uppleva så mycket musik som möjligt. I USA träffade de gospelstjärnan Tye Tribbett och vilket ledde till att de turnera med hans kör, som bland annat kan höras i Justin Timberlakes ”Cry me a river”

ViViis tredje medlem Anders Eckeborn är också bandets egen producent. Han växte upp med klassisk musik och började med fiol som fyraåring, spelade därefter cello med högsta betyg innan gitarren blev hans trognaste vän. Med sitt absoluta gehör (enligt mormor), bemästrar han de flesta instrument som kommer i hans väg. Detta blommar ut i total eufori när Anders låtideér formas och produceras till ViViis magiska sound i hans studio i Uppsalas industrilokaler. Det är euforin som tillsammans med Emil och Carolines energi och historia skapar den innerlighet som kännetecknar ViViis musik.

2019 års debutalbum ”ViVii” behagade indiepop-fans runt om i världen. ViVii förvaltar det drömpop-sound som blev så populärt under 10-talet och påminner oss om hur riktiga instrument och långa reptimmar låter. Albumsläppet följdes av turné i både USA och Europa och idag är de streamade över 13 miljoner gånger bara på Spotify.

Kontakt:
Press/ILES PR
Molly Brunner
m

olly@ilse.se, 070 2
70 70 64

Label/Dumont Dumont
Magnus Bohman
info@dumontdumont.com


Bokning/Luger
Love Lagerberg
love@luger.se