Adam Heldring

Indierockaren Adam Heldring är aktuell med ny musik. Nyligen släppte han singlarna Dance och Golden State och i maj kommer hans andra album – Ports Of Call.

Adam Heldring debuterade 2009 med albumet Mount Foreverest som genererade fina recensioner, över hundra livespelningar och flertalet tv- och radioframträdanden både i Norden och i USA. Han nominerades till musikpriset Rockbjörnen och spelade på festivaler i New York, Texas och Brighton. Ep:n True North från 2010 med indie-hiten Bear Town kröntes med en serie utsålda spelningar bland annat i hemstaden Eskilstuna. Därefter ersattes musiksläppen och turnerandet med ett decennium av tystnad.

Efter framgångarna i slutet på 00-talet har Eskilstunafödda och numer Stockholmsbaserade indierockaren Adam Heldring levt ett nomadliv på USAs highways, Berlins barer och Paris caféer. Slutligen placerade han sig själv i en egenbyggd studio i den pyttelilla byn Gargnäs i Lappland för att återuppta sitt musicerande. Inspelningen i Gargnäs är ett försök att samla både sig själv, musiken och åren av resande och tystnad till ett och samma verk. Ett avslut på ett decennium av sökande och en återkoppling till konstnären inom nomaden.

I Ports Of Call kraschar barndom och framtid samman med slitningen mellan storstad och ensamhet. Albumtiteln refererar till den lista på hamnar där ett skepp anlägger innan slutdestination. Ett tema som knyter de elva låtarna samman likt en röd tråd runt nålar på en karta.

Kontakt:
ELLINOR WANNMYR
+ 46 73 908 1283