BERTS DAGBOK

Bert är tillbaka! Inspelningen av BERTS DAGBOK startar 21 augusti i Stockholm och i huvudrollen som den förälskade Bert ser vi Hugo Krajcik. Hans kompis Åke spelas av Frank Dorsin, hans drömtjej Leila gestaltas av Yussra El Abdouni och Leilas syster Amira spelas av Julia Pirzadeh. I övriga roller syns bland annat Helena Lindegren (Berts mamma), David Wiberg (Berts pappa), Suzanne Reuter (Berts mormor), Isa Aouifia (Amiras och Leilas pappa), Petrina Solange (Helen), Filip Berg (slöjdläraren Stefan) och Björn Gustafsson (superhjälten Lynx/Lo). BERTS DAGBOK är Michael Lindgrens debut som långfilmsregissör.

BERTS DAGBOK är en kärlekskomedi som skildrar Berts och hans kompisar Åkes och Lill-Eriks första tid i högstadiet. När Bert får syn på skolans stora stjärna, Yoghurt-Leila, faller han pladask och börjar smida planer för hur han ska få henne att lägga märke till honom. Planerna involverar en superhjältefilm, rawfoodbollar, Leilas lillasyster Amira som går i Berts klass, en pinsam skoltemadag och två hemliga dagböcker.

Inspelningen av BERTS DAGBOK sker i Stockholm och pågår mellan den 21 augusti och den 1 oktober. Michael Lindgren (“Grotesco”, ”Kontoret”, ”Boy Machine”) gör sin långfilmsregidebut och producent är Rebecka Lafrenz som tidigare bland annat producerat ”Cockpit” och vann en Guldbagge för ”Sebbe”. Det fristående manuset är skrivet av Tapio Leopold (“Fallet”, ”Andra åket”, “Enkelstöten“).

– Vi gör en film om hur Bert upptäcker kärleken, en renodlad romantisk komedi för barn. Mitt fokus är på känslorna och barnens spel. Publiken ska skratta så att dom får ont i magen, men också åka med emotionellt, på riktigt, säger Michael Lindgren.

Produktionsfakta
Inspelning 21 augusti till 1 oktober 2019 i Stockholm.
Biopremiär hösten 2020
Distributör: SF
Regi: Michael Lindgren
Manus: Tapio Leopold
Produktionsbolag: FLX Feature
Producent: Rebecka Lafrenz
Exekutiv producent: Anna Anthony, Joshua Mehr

För intervjuförfrågningar vänliga kontakta:
Helena Iles
0739 80 52 51
helena (@) iles.se