BREAKING SURFACE

Nu har inspelningen av den nya svenska dykthrillern ”Breaking surface” inletts. Filmen spelas i en unik specialbyggd undervattenstank i Belgien samt i Lofoten i Norge och i Göteborg. Huvudrollerna spelas av Moa Gammel (“Jordskott”, “Tommy”, “Puss”) och Madeleine Martin (“Måste gitt”, “Odödliga”, “Snabba Cash ll”) och för regi står Joachim Hedén (“10 000 timmar”, “Framily”, “New York Waiting”). ”Breaking surface” har biopremiär våren 2020.

– Jag har själv dykt en hel del och det Moa Gammel och Madeleine Martin, som båda är nybörjare gör, är helt otroligt. Det är mörkt i vattnet, det är djupt och det är tung, högst avancerad tekniskt utrustning som de på kort tid har lärt sig hantera, säger producenten Julia Gebauer, Way Creative Films.

– Jag är extremt glad över att få vara med i en film med ett helt otroligt manus och med två kvinnliga huvudroller i en historia som är helt unik för svensk film, säger Moa Gammel.

Synopsis De svensk/norska halvsystrarna Tuva och Ida ger sig ut för att göra sitt traditionsenliga vinterdyk i Nordnorge, men då händer det som inte får hända. Ett stenras får Tuva att fastna 30 meter under vattenytan och begraver all deras utrustning. Allt är borta och systrarna är avskurna från omvärlden. I en kamp för att rädda sin syster pressas Ida till det yttersta och när allt tycks förlorat är det mer som står på spel än bara överlevnad.

”Breaking surface” produceras av Way Creative Films med samproducenterna Film i Väst, SVT samt Film i Skåne och distribueras av Nordisk Film.

Kontakt Ellinor Wannmyr