Comedy Queen
SF Studios

11 februari 2022 får Sanna Lenkens (Tunna blå linjen, Thunder in My Heart, Min lilla syster) nya film Comedy Queen biopremiär över hela landet. Filmen berättar med värme och humor om Sasha som, efter att ha förlorat sin mamma, vill bli en comedy queen för att få sin pappa att skratta igen.

Comedy Queen är baserad på Jenny Jägerfelds roman med samma namn, som belönats med Barnradions bokpris, nominerats till Augustpriset och sålts till 20 länder, och för manus står Linn Gottfridsson (Björnstad, I taket lyser stjärnorna).

Huvudrollen Sasha spelas av Sigrid Johnson, som vi tidigare sett i bland annat julkalendern Tusen år till julafton och hyllade sketcher i Melodifestivalen. Sashas pappa Abbe spelas av Oscar Töringe som slog igenom som Magnus i Tunna blå linjen på SVT, och i rollen som Sashas bästis Märta ser vi långfilmsdebutanten Ellen Taure.

Sasha drömmer om att bli ståuppkomiker. Hon vill få alla att skratta, särskilt pappa som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha vägrar gråta. I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt, bli en – Comedy Queen.  

Filmen är producerad av FLX i samproduktion med Film i Väst, SVT och SF Studios, som också hanterar distributionen i Norden. 

Kontakt:
HELENA ILES
073 980 52 51