Den blomstertid

I SVT:s nya serie Den blomstertid genomför artisterna Tusse och Linnea Henriksson ett musikprojekt tillsammans med några elever på en högstadieskola för att se om musik kan göra den ofta tuffa högstadietiden lite enklare. Den blomstertid är en serie om ungdomars mående och musikens kraft att förändra.

När Tusse och Linnea kliver in på en högstadieskola i Stockholm möts de av engagerade och förväntansfulla ungdomar som snabbt antar den gemensamma utmaningen – att tillsammans arrangera en sommarkonsert till avslutningen. Fast många av dem aldrig tidigare spelat ett instrument bildar de band, övar, skriver egna låtar, utmanar och spränger gränser. Men snart stöter de på problem då det visar det sig att det är svårt att våga lära känna nya kompisar och att lita på varandra och på sin egen förmåga. Kommer de hinna få ihop låtarna till konserten och kommer projektet verkligen hjälpa ungdomarna att må bättre?

Utöver att guidas av Tusse och Linnea får eleverna stöd av bland andra Jelassi, Nause,Tensta Gospel Choir och Nassim Al Fakir, som alla kommer till skolan för att hjälpa till.

Den blomstertid har premiär tisdag 14 februari kl 20.00 på SVT Play och i SVT1.

Kontakt:
MOLLY BRUNNER
070 270 70 64