Dockhumor 2
En helt ny föreställning

Björn Carlberg och Petter Lennstrand är Sveriges mest älskade och erfarna dockspelare. Nu är det klart att de åker på turné med sina legendariska dockor nästa år med nya föreställningen Dockhumor 2. Efter succén med Dockhumor på Scala som hyllades av kritiker och gick för fulla hus är de äntligen tillbaka. DN utnämnde den till “Bäst just nu” och konstaterade efter premiären att publiken tjöt “som sockeröverdoserade sexåringar på kalas” åt de folkkära dockorna.

I den nya föreställningen kommer publiken få träffa tv-favoriter som Allram Eest, Kjell, Birgitta, Klotty, Ulf och Margareta, men även nya talanger som countryartisten Clint Cliffs och världens känsligaste person. Dessutom bjuds det på ett stort dock-bröllop på scen som dockorna är inbjudna till, vare sig de vill det eller inte. Dockhumor 2 har premiär 13 januari 2022 på Scalateatern i Stockholm och åker därefter på Sverigeturné.

– Dockorna är så glada över att få komma ut igen. Även om Margareta har suttit i lyxig all inclusive karantän i Liechtenstein så börjar även hon känna att det spritter i benen. Allram som bor i Las Vegas är också rastlös och vill ”hitta på något”. Kjell hälsar att – det ska bli skoj, säger Björn Carlberg och Petter Lennstrand.

– Ulf verkar dra i trådar på andra sidan Atlanten och lyckas han kommer vi att få hit den berömde countryartisten Clint Cliffs. Vi funderar också på att boka in Operadivan Gloria Janman så att publiken får chansen att gå hennes ”Masterclass” i opera. Vi kan också bekräfta att vi kommer att ha med världens känsligaste person. I dagsläget vet vi dock inte vad han heter, men vi vet att han är väldigt känslig och har tackat ja, avslöjar Björn Carlberg och Petter Lennstrand.

Kontakt:
ELLINOR WANNMYR
073 908 1283