Dockhumor 2 – En helt ny föreställning
Kahlo

I januari var det premiär för Sveriges mest älskade och erfarna dockspelare Björn Carlberg och Petter Lennstrands Dockhumor 2 på Scalateatern i Stockholm. Föreställningen är en är hyllning och vinkning åt kärleken med både nya och välkända dockfavoriter. På grund av det stora intresset för den nya föreställningen sätts extraföreställningar upp i Stockholm. Efter det väntar turné i städer som Gävle, Umeå, Göteborg, Växjö och Malmö.

"enormt imponerande hur Lennstrand och Carlberg lyckas försvinna bakom sina dockor, hur såväl röster som minspel, hur nu detta är möjligt, tar över hela framträdandet."
/Dagens Nyheter

“lättillgängligt och passar alla”
/Teater Stockholm

“Det här rekommenderas verkligen att ses”
/På Scen

“”Dockhumor 2” berör i de förfinade porträtten”
/Dagens Nyheter

I den nya föreställningen Dockhumor 2 får publiken träffa tv-favoriter som dockorna Allram Eest, Kjell, Birgitta, Klotty, Ulf och Margareta, men även nya talanger som countryartisten Clint Cliffs, världens känsligaste person, operadivan Gloria Janman och det holländske nyhetsankaret Jaap Vleegers. Den kärlekshyllande showen avslutas med ett bombastiskt bröllop där publiken får följa med från vigsel, genom middag och hela vägen fram till efterfesten där stor underhållning väntar.

– Operastjärnan Gloria Janman låter hälsa att hon är väldigt spänd på att stå på en scen i Sverige igen efter så många år på La Scala i Milano och Operahuset i Sydney. Medan den holländske nyhetsankaret Jaap Vleegers är glad över att få chansen att dela med sig av hemlandets holländska nyheter även till svenskar, säger Björn Carlberg och Petter Lennstrand.

Föreställningen blir Petter och Björns andra efter succén med Dockhumor på Scala 2019. Spelperioden på Scalateatern i Stockholm förlängdes flera gånger och föreställningen hyllades av kritiker där DN utnämnde den till “Bäst just nu”. På grund av det stora intresset skulle de därefter åkt på en miniturné men den fick tyvärr ställas in på grund av pandemin.

Kontakt:
AIDA AMOLI
079 076 1312