DUVCHI ”SOME KIND OF OCEAN”
PIAS

I december 2020 släpptes Duvchis första nya album på fem år – This Kind of OceanDet är ett "ett auditivt mästerverk” enligt Nöjesguiden och TT beskrev skivan som "både egensinnig och makalös och precis vad det här jäkla skitåret behövde.” 

Sedan slutet av 2015 har Duvchi, eller Jens Duvsjö som han egentligen heter, levt och arbetat i Los Angeles musikaliska toppskikt. Under hård press och stundtals extrem hemlängtan har han levererat låtar till superstjärnor som Rihanna och Zara Larsson med flera. Men efter att ha påvisat extrema stressymptom med sjukhusvistelser som följd höll känslan av meningsfullhet i musikskapandet på att försvinna för Duvchi. 

This Kind of Ocean blev den vändning som Duvchi behövde för att hitta tillbaka till ett kompromisslöst och ärligt artisteri. Albumets nio låtar är en djupdykning ner i hans inre, en berättelse om åren som gått i musikalisk form och en demonstration av Duvchis bredd som musikskapare.

Albumet innehåller en rad spännande samarbeten. På senaste singeln She Roam gästar ingen mindre än låtskrivarstjärnan Kimberly "Kaydence" Krysiuk som var nominerad till fyra US Grammys för sitt arbete med Beyoncés superhit Black Parade. Singeln Impatient som varit A-listad på P3 hela vintern, är mixad av tvåfaldigt Grammynominerade Chris Galland (Rihanna, Ed Sheeran, Mariah Carey, Kanye West, etc).

På låten Cedars-Sinai hör vi svenska artisten Nirob Islam, mer känd som SHY Nodi vars superhit The Ocean toppade listorna i Sverige 2016. Och på Geronimo sjunger R&B/soul-artisten Nadia Nair som kallats "artist of the future to look out for" av bland annat CLASH och MTV. Videon till Geronimo är regisserad av en av de hetaste svenskarna i Hollywood just nu – den framgångsrika sci-fi-konstnären och författaren Simon Stålenhag vars bok Ur varselklotet blivit tv-serien Tales from the Loop som visas på Amazon Prime.

Some Kind of Oceanhttps://open.spotify.com/album/0EF5o0sOBWv9jUdI9YXL18?si=XYp06ObyQymLXFgNmkBpjQ

Kontakt:
ELLINOR WANNMYR
+ 46 73 908 1283