Flashback Forever Showen
Kahlo

Varje vecka dissekerar Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia på ett varmt och humoristiskt sätt, trådar från internetforumet Flashback. Podcasten “Flashback Forever” har på kort tid blivit en av Sveriges populäraste poddar. Nu har det blivit dags för tjejerna att lyfta sina jeansprydda rumpor ur de bekväma fåtöljerna och ge sig ut på vägarna för att kulturberika Sverige med sin nya show “Flashback Forever – Showen”. I showen blir det en djupdykning i det allra roligaste från forumet och favoriter från podden. “Flashback Forever – Showen” har premiär 1 mars på Lisebergsteatern i Göteborg och åker därefter på stor Sverigeturné.

– Det kommer bli en jävla folklig och festlig skojfest. Men en livepodd känns ju så 2019? Så det får bli en show istället! säger Emma Knyckare. 

– Om det blir dans och sång? Jomen annars kanske det inte går att räkna som show? Dessutom kommer vi ha jeans. Men visst är det något vackert över att Flashback blandas med glitter? Det tycker vi är kul. Kunde man nånsin tro att det skulle bli en show om forumet? Vad är nästa steg? Flashback on Ice kanske? frågar sig Emma Knyckare.

I december 2019, i begynnelsen, fanns det en inbokad livepodd i en källare på söder i Stockholm. Ina och Emma hade sagt till arrangörer och det 50-tal personer som köpt biljetter att “vi kommer och poddar”. Men någon podd hade de såklart inte, även om sedan länge hade diskuterat att dra igång en “nån gång i framtiden”. De skyndade sig att snabbt spela in första avsnittet av podden om Flashback tillsammans med sin kompis Scroll-Mia. Sedan kom ett virus. Livepodden blev framflyttad en, två och tre gånger, men podden “Flashback Forever” var igång och levde gott. Podcasten fick snabbt många lyssnare och utsågs till ”Årets podd” och ”Årets humorpodd” på Guldpodden 2020.

– I podden pratar vi varje vecka om en tråd eller användare var från forumet. I showen kommer vi göra en djupdykning i det allra roligaste med Flashback. Dessutom i en helt annan form. Jag och Emma är vana att improvisera och spinna loss, medan Mia får stå med en flanellograf och känna sig trygg. Vi har nosat lite på detta när vi gjorde en julkalender ihop, och det känns som den stora tjusningen är att vi kommer kunna använda oss av fler uttryck med showen än att snickesnacka. Vi kommer även behöva kamma oss, det är en stor skillnad, berättar Ina Lundström.

Kontakt:
AIDA AMOLI
079 076 1312