Scalarevyn

Scalateatern presenterar sin största satsning i modern historia och väcker liv i den klassiska revytraditionen. Vintern 2021 sätts revyn “Scalarevyn” av Henrik Dorsin (manus) och Michael Lindgren (regi) upp. På scen får Henrik sällskap av en ensemble handplockad av honom själv – Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Ingela Olsson, Klas Hedlund och Louise Nordahl, samt en jazzorkester under ledning av Per Ekdahl. För föreställningens artwork står Jan Lööf.

– I en polariserad och modern tid gör vi oss äntligen redo för en högst omodern och bespottad underhållningsform – revy! Vi gör det som en ren provokation mot reklam-Stockholm, säger Michael Lindgren. “Scalarevyn” ska bli en generös föreställning präglad av spelglädje och genuinitet. Min plan är att skapa en härlig stämning i Scalas intima teaterrum, låta världar krocka, generationer mötas och sanslöst trams blandas med musik och samhällsengagemang.

På 40- och 50-talen var Scalateatern en av Stockholms självklara revyscener och här föddes stjärnor som Anita Lindblom, Carl-Gustaf Lindstedt och Christina Schollin. Ända sedan Henrik Dorsin och Michael Lindgren tog över Scalateatern tillsammans med Conrad och Tova Nyqvist 2014 har ett återupprättande av Scalarevyn varit ett av målen. Nu blir “Scalarevyn”, med nyskrivet manus, den största satsningen i Scalateaterns moderna historia.

“Scalarevyn” har premiär på Scalateatern i Stockholm 5 januari 2021.

Biljetter:
https://www.scalateatern.se/forestallning/scalarevyn-det-glada-20-talet/

Scalateatern
Matilda Klein/Producent Scalateatern
matilda@scalateatern.se
070 787 8912

Kontakt:
HELENA ILES
073 980 52 51