Hjälp mig inte (Blixten & co/ All Things Live)

William Spetz i ny egenskriven föreställning – vårdcentralskomedin Hjälp mig inte har premiär 4 februari

Den 4 februari 2022 är det premiär för William Spetz nya egenskrivna pjäs Hjälp mig inte. Det är ett rappt och tragikomiskt drama med stark igenkänningsfaktor om en patient och en allmänläkare som under en fredagskväll tvingas bekanta sig med varandra på en vårdcentral. Med sig på scen har William Klungan-skådespelaren Sven Björklund. Hjälp mig inte har premiär på Idunteatern i Umeå och åker sen på turné ut i landet och spelas bland annat i Luleå, Uppsala, Malmö och Stockholm fram till april 2022.

Hjälp mig inte inleds med att patienten Marcus (William Spetz) söker sig till vårdcentralen i hopp om att trappa ner på sin antidepressiva medicin. I undersökningsrummet möter han den något splittrade allmänläkaren Lennart (Sven Björklund) som snabbt motsätter sig Marcus önskan. När läkartiden plötsligt urartar i en bisarr, komisk och komplicerad afterwork så tar den påstådda festen snart oväntade vändningar.

–  Det har tagit mig nästan tre år att skriva Hjälp mig inte och det har varit det svåraste jag någonsin gjort, samtidigt som pjäsen har gett mig en oväntad frihet. När jag skriver en fiktiv berättelse så är det plötsligt möjligt att vara personligare och gå längre än när jag skrev en självbiografisk monolog. Det är konstigt men spännande. Och jag längtar ihjäl mig, säger William Spetz

Med sig på scen har William skådespelaren Sven Björklund känd från humorgruppen Klungan. Sven och William har agerat tillsammans med varandra flera gånger förut, bland annat i tv-serien Filip och Mona och i radioteatern Bokbussen

– William Spetz har skrivit en väldigt intressant föreställning som jag som skådespelare älskar att få ta mig an då den är fri, lekfull och spelbar på så många olika sätt. Jag är säker på att publiken kommer märka hur kul vi har på scen, säger Sven Björklund. 

Regi & scenografi: Elin Hallberg 
Mask & kostymdesign: Linda Gonzalves 
Ljusdesign:  Johan Sundén
Kompositör & ljuddesign: Andreas Grill

Spelschema:
4 feb Umeå, Idunteatern
5 feb Umeå, Idunteatern
11 feb Umeå, Idunteatern
12 feb Umeå, Idunteatern
16 feb Örebro, Hjalmar Bergman teatern
17 feb Växjö, Konserthuset
18 feb Kalmar, Kalmarsalen
19 feb Lund, Lunds stadsteater
23 feb Göteborg, Lorensbergsteatern
26 feb Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress
3 mars Sundsvall, Tonhallen
4 mars Skellefteå, Sara kulturhus 
5 mars Luleå, Kulturens hus
10 mars Linköping, Crusellhallen
11 mars Norrköping, Flygeln
14 mars Malmö, Slagthuset
18 mars Jönköping, Konserthuset
19 mars Västerås, Konserthuset
20 mars Gävle, Konserthuset
24 mars Stockholm, Rival
25 mars Stockholm, Rival
26 mars Stockholm, Rival
31 mars Stockholm, Rival
1 april Stockholm, Rival
2 april Stockholm, Rival

Biljetter och mer information 
https://allthingslive.se/hjalp-mig-inte

Producent
Blixten & co/ All Things Live

Kontakt:
MOLLY BRUNNER
0702707064