Jonas Gardells Sagan om den lilla gråsparven 
Rabén & Sjögren

I vår debuterar Jonas Gardell som barnboksförfattare. Med Sagan om den lilla gråsparven (Rabén & Sjögren) har han skrivit en klassisk saga med illustrationer av Martin Jacobson.

En dag kommer en liten gråsparv till trädgården där den malliga blåmesen och den självupptagna talgoxen bor. Gråsparven är trött och frusen och blir förvisad till det kala trädet allra längst bort i trädgården. Men allt är inte vad det ser ut att vara.

Sagan om den lilla gråsparven är en magisk bilderbok att gå på upptäcktsfärd i och läsa om och om igen.

Jonas Gardell är en av Skandinaviens mest kända och folkkära författare och kulturpersonligheter. Sedan debuten 1985 har han skrivit en mängd romaner, tv- och filmmanus, shower och sångtexter och hans böcker är översatta till ett tjugofemtal språk.

Jonas Gardell har utnämnts till hedersdoktor tre gånger. I teologi vid Lunds universitet 2007, i medicin vid Linköpings universitet 2013 samt i filosofi vid Åbo Akademi 2018. Han har också vunnit ett antal priser och utmärkelser, senast Pär Lagerkvist-priset 2021.

Martin Jacobson är utbildad vid Malmö Konsthögskola och har haft otaliga utställningar, både separat och i grupp, i Sverige och utomlands. På senare år har han också uppmärksammats för sina enorma kulisser till Jonas Gardells show Queen of f***ing everything, som även ställts ut på Wanås Konst.

Sagan om den lilla gråsparven ges ut på Rabén & Sjögren 31 mars 2022.

Kontakt:
HELENA ILES
073 980 52 51