MC HABIT

MC Habits släppte i januari den efterlängtade singel “Spola Tibaxxx". Den nya singeln är den första ur MC Habits kommande debutalbum “Mästaren av Ceremonin” som släpps senare i år. Det har gått fem år sedan MC Habit släppte sin ep “Fuck Habit”. Enligt Gaffa bjöd ep:n på ett nyskapande och livfullt beat, men med tydliga rötter i den klassiska hipp-hoppen.

Som väntat höll uppföljaren samma nivå, produktionen och tekniken har finslipats och MC Habit har ännu en gång visat hur han bemästrar sin gåva att trolla med ord. Musiken är nydanande i relation till den kommersiella musik som toppar listorna i Sverige idag.

Han förklarar också varför det tagit tid för uppföljaren att komma. 

– Det har varit ett medvetet val. Det här är en berättelse om mig och vem jag är och den kunskapen har jag behövt utveckla. Jag har hittat nya verktyg och fått insikter som vässat min teknik och den kommande skivan är helt flippad. Ingen i landet gör det som jag. 

Per Andersson, känd från bland annat Grotesco och julkalendern, bygger på en lång vänskap med MC Habit. De började jobba tillsammans när MC Habit blev en del av Grotesco som ljudtekniker och sedermera en av producenterna bakom hitsingeln “Tingeling”. Låten toppade den svenska singellistan och låg på Svensktoppen. 

Per Andersson berättar om videoinspelningen:

– Inspelningen var jäkligt kul, vi improviserade en hel del! Och det var några kids på plats som dansade brallorna av allt jag sett! Jag är ju en medelålders jazz- och kuplettkille men när MC
Habit drar igång sitt beat och sitt flow går det inte att värja sig! Ursäkta kraftuttrycket men: sååå jävla fett.

Debutalbumet “Mästaren av Ceremonin” som väntas komma senare i år tar oss både framåt och bakåt i tiden. En mix av futuristisk funk och klassisk boom bap, allt sammanvävt med en livfullhet och lekfullhet som är signifikant för MC Habit.

Röster om MC Habit:

“MC Habit är trogen till konsten och en grym textförfattare som väl känner till hiphopens sanna grundpelare och element”
Chapee

”MC Habit är en otroligt kreativ varmhjärtad knasig multi-stilist som totalvägrat alla försök till yttre påverkan av hans musik, inklusive mina egna försök att göra honom mer ”radiovänlig”. Älskar hans sprudlande infall och rafflande poesi. Det är genuint och grundat i en alldeles egen verklighet, ett lekfullt kärleksbudskap i 100 olika skepnader."
Michael Lindgren

“MC Habit är en sann hiphopartist! Med hiphopen som sin grund har han tagit tillbaka kulturen till musiken”
ADL

Kontakt:
Aida Amoli
aida@iles.se