"Om dessa väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage"
Anagram

18 november 2022 är det nypremiär för Om dessa väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage på Lilla Cirkus i Stockholm. Komikerna och skådespelarna Johan Glans, Emma Molin, Eric Stern, Mimi Terris och Adde Malmberg, som även står för regin, framför sina favoritnummer från Hasse & Tages älskade och välkända repertoar. Dessutom medverkar Marika Willstedt trio när legendariska nummer varvas med nytolkningar i en kärleksfull hyllning till två av landets absolut största humorister.

“En varm hyllning till Hasse & Tage”
“en hjärtlig greatest hits-revy”
/Aftonbladet, betyg 4 av 5

“Allra främst måste nämnas Mimi Terris som genuint (och med en underbar Monica Zetterlund-beslöjad stämma) gör musiknumren full, om inte mer, rättvisa."
/Dagens Nyheter

“Johan Glans är samlevnadsexperten Amor Lindegren som går igång i ren Hasse Alfredson-klass.“

(Om Emma Molin)
“elegant och övertygande i sannolikhetsnumret om kärnkraftsolyckan i Harrisburg. Detsamma gäller tangonumret Vad har du i fickan, Jan?”
/Svenska Dagbladet

Om väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage är en nummerrevy i två akter. Adde Malmberg står för regin och medverkar också på scen. Medverkar gör även komikern Johan Glans, skådespelarna Emma Molin och Eric Stern samt den prisbelönta jazzmusikern Mimi Terris. Marika Willstedt är kapellmästare och medverkar med sin trio. Urvalet av material har ensemblen gjort både tillsammans och var och en för sig och artisternas egna Hasse & Tage- favoriter står i centrum.

– Den position som Hasse & Tage hade i Sverige under tiden från deras första revypremiär 1962 till Tages död 1985 är unik. Det är svårt idag att förstå hur viktiga och dominerande de var som underhållare men också som opinionsbildare. Alla visste vilka Hasse & Tage var. Det ska därför bli oerhört inspirerande och roligt att nu få chansen att arbeta med deras textmaterial, att försöka väcka liv i deras sketcher, sånger och monologer och ge en ny upplevelse till dom som var för unga eller till och med ofödda när det begav sej, säger Adde Malmberg.

Kontakt:
AIDA AMOLI
079 076 1312