“Om dessa väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage"

Den 8 oktober är det premiär för Om dessa väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage på Lilla Cirkus i Stockholm. Komikerna och skådespelarna Johan Glans, Emma Molin, Eric Stern, Mimi Terris och Adde Malmberg, som även står för regin, framför sina favoritnummer från Hasse & Tages älskade och välkända repertoar. Dessutom medverkar Marika Willstedt trio när legendariska nummer varvas med nytolkningar i en kärleksfull hyllning till två av landets absolut största humorister. Föreställningen spelas 8-31 oktober 2021 .

– Jag älskar Hasse och Tage, så för mig är den här föreställningen mest en ursäkt för att få tillbringa lite tid i Svenska Ords underbara värld. Det gör mig varm i hjärtat och glad i huvudet, säger Johan Glans.

Om väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage är en nummerrevy i två akter. Adde Malmberg står för regin och medverkar också på scen. Medverkar gör även komikern Johan Glans, skådespelarna Emma Molin och Eric Stern samt den prisbelönta jazzmusikern Mimi Terris. Marika Willstedt är kapellmästare och medverkar med sin trio. Urvalet av material har ensemblen gjort både tillsammans och var och en för sig och artisternas egna Hasse & Tage- favoriter står i centrum.

– Den position som Hasse & Tage hade i Sverige under tiden från deras första revypremiär 1962 till Tages död 1985 är unik. Det är svårt idag att förstå hur viktiga och dominerande de var som underhållare men också som opinionsbildare. Alla visste vilka Hasse & Tage var. Det ska därför bli oerhört inspirerande och roligt att nu få chansen att arbeta med deras textmaterial, att försöka väcka liv i deras sketcher, sånger och monologer och ge en ny upplevelse till dom som var för unga eller till och med ofödda när det begav sej, säger Adde Malmberg.

Idén till föreställningen väcktes under ett happening på Lund Comedy Festival 2017 då Adde Malmberg och Mimi Terris bland andra framförde Hasse & Tage-sketcher inför jublande publik. Händelsen väckte mersmak och nu fyra år efteråt har en helt ny föreställning tagit form.

– För alla komiker i min generation och säkert också generationerna därefter är Hasse & Tage en självklar förebild och inspirationskälla, säger Adde Malmberg.

Den folkkära och hyllade komikerduon Hasse Alfredson och Tage Danielsson skrev, regisserade, producerade och medverkade i revyer och filmer från sent 1950-tal till Danielssons död 1985. De gjorde en lång rad framgångsrika produktioner som revyerna Gröna hund, Gula hund, Lådan och filmen Att angöra en brygga bland mycket annat. Johan Glans, Emma Molin, Eric Stern, Mimi Terris och Adde Malmberg har alla på olika sätt en koppling till, inspireras av och beundrar komikerparet.

Kontakt:
ELLINOR WANNMYR
073 908 1283