Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
Scalateatern

2018 satte Scalateatern med Henrik Dorsin i spetsen upp den klassiska Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Föreställningen tokhyllades av kritikerna och sågs av över 35 000 personer den säsongen.

Nu är den julmysiga och svängiga jazzmusikalen tillbaka med nypremiär 23 november 2022. Henrik Dorsins version är trogen den animerade kortfilmen men utökar historien med mer musik i Gunnar Svenssons-anda, fler scener med Tage Danielssons karaktärer och med produktionsdesign av Per Åhlin, som tecknade och regisserade filmen från 1975.

Precis som förra gången består ensemblen bland annat av Henrik Dorsin, Vanna Rosenberg, Katrin Sundberg och Anton Lundqvist som gör huvudrollen som Karl-Bertil. Jazzbandet lett av Carl Bagge och sångerna han skrivit tillsammans med Henrik Dorsin återkommer, och så gör även Anna Vnuk som regissör och koreograf.

Nytt för i år är att Dramatenskådespelaren Andreas T Olsson tar över rollen som Karl-Bertils pappa, den bullriga byrådirektören Tyko Jonsson. Dessutom flyttar ensemblen från Scalateatern till Filadelfia på Rörstrandsgatan i Stockholm. De blir då de första någonsin att sätta upp en teaterföreställning på Filadelfias scen. 

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton hyllades vid urpremiären 2018: Nyhetsmorgon kallade föreställningen redan en klassiker, Aftonbladet menade att den var underbar, Svenska Dagbladet beskrev den som en njutning och Expressen sammanfattade den som en varmhjärtad och musikalisk hyllning till den älskade folkhemssagan.

Biljetterna finns på ticketmaster.se

från fredag 8 april kl 9.

Kontakt:
HELENA ILES
073 980 52 51