SE UPP FÖR JÖNSSONLIGAN

”Se upp för Jönssonligan” är en fartfylld komedi för hela familjen med minutiöst planerade kupper, nagelbitande spänning och högklassig underhållning, allt signerat regissör Tomas Alfredson.

Filmen är en kärleksfull och tonsäker homage till de kultförklarade svenska Jönssonligan-filmerna från 80-talet. Manus är skrivet av Grotescos Rikard Ulvshammar tillsammans med Tomas Alfredson och Henrik Dorsin och filmen produceras av produktionsbolaget FLX.

Vintern 2019 får den svenska biopubliken återförenas med den Jönssonliga många av oss kommit att älska. Och precis som då är det några av Sveriges mest älskade komiker och skådespelare som gör huvudrollerna. Henrik Dorsin axlar Gösta Ekmans klassiska mantel som Jönssonligans briljante ledare Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson, hans tuggiga kumpan Vanheden gestaltas av Anders “Ankan” Johansson och den jovialiska Harry spelas av David Sundin. Men som vi alla vet behövs det även en Doris för att lyckas, och i rollen som henne ser vi hyllade Hedda Stiernstedt.

Kontakt
Helena Iles
helena (@) iles.se