Svenska hits (SVT)
Save Tonight - Svenska hits från videoeran

SVT:s nya satsning Svenska hits är ett årligen återkommande musikjubileum där livemusik, intervjuer och inslag hyllar stora musikaliska epoker från det senaste seklet. Årets program, som också är serien första och enda för i år; Save Tonight – Svenska hits från videoeran leds av värdparet Peter Siepen och Josefine Jinder. Publiken bjuds på en hyllningskväll av den oförglömliga musikvideoeran som startade med MTV 1981 och sträckte sig in på 2000-talet.

Kvällens husband är det hyllade indie-popbandet Amason och dansmusik-duon Rebecca & Fiona. Tillsammans med några av landets mest folkkära artister som Eva Dahlgren, Mapei och Eagle-Eye Cherry ger de nytt liv åt de största hitsen från musikvideoeran.

Unika liveframträdanden varvas med nostalgiinslag, och djupgående intervjuer med några av de allra största personligheterna från den här tiden. Dessutom är SVT:s egen Grammisprisade musikexpert Per Sinding Larsen på plats, fulladdad med perspektiv och analyser.

Svenska Hits produceras av personerna bakom En kväll för Marie Fredriksson, På spåret, Det svenska popundret och Hitlåtens historia. Musiken som spelas live i programmet är genomgående svenska hits, men reportagen kommer att ge både utblickar och återblickar, och sätta de svenska låtarna i perspektiv till omvärlden.

Programmet sänds kl 20.00 på SVT1 och SVT Play.

Kontakt:
MOLLY BRUNNER
0702707064