Svenska hits (SVT)
Save Tonight - Svenska hits från videoeran

SVT:s nya satsning Svenska hits är ett årligen återkommande musikjubileum där livemusik, intervjuer och inslag hyllar stora musikaliska epoker från det senaste seklet. Årets program, som också är serien första och enda för i år; Save Tonight – Svenska hits från videoeran leds av värdparet Peter Siepen och Josefine Jinder. Publiken bjuds på en hyllningskväll av den oförglömliga musikvideoeran som startade med MTV 1981 och sträckte sig in på 2000-talet.

Kvällens husband är det hyllade indie-popbandet Amason och dansmusik-duon Rebecca & Fiona. Tillsammans med artisterna Eva Dahlgren, Mapei och Eagle-Eye Cherry, Oscar Zia, Daniel Bellqvist, Lili & Susie, Menke och Teddybears ger de nytt liv åt de största hitsen från musikvideoeran.

Unika liveframträdanden varvas med nostalgiinslag, och djupgående intervjuer med några av de allra största personligheterna från den här tiden så som Per Gessle och musikvideoregissören Jonas Åkerlund och Sveriges första VJ på MTV Rebecca De Ruvo Åkerlund som delar med sig av sina minnen från musikvideoeran. Dessutom är SVT:s egen Grammisprisade musikexpert Per Sinding Larsen på plats, fulladdad med perspektiv och analyser.

Svenska Hits produceras av personerna bakom En kväll för Marie Fredriksson, På spåret, Det svenska popundret och Hitlåtens historia. Musiken som spelas live i programmet är genomgående svenska hits, men reportagen kommer att ge både utblickar och återblickar, och sätta de svenska låtarna i perspektiv till omvärlden.

Programmet sändes den 25 september 2021 kl 20.00 på SVT1 och finns att se i efterhand på SVT Play.

Kontakt:
MOLLY BRUNNER
0702707064